Bivaxsalvor

Våra salvor och krämer innehåller vårt KRAV bivax, eko olja och eko eteriska oljor. Vi använder bivaxet som täcker honungen, det är ett ljusgult fint vax. (Gult/brunt vax har bina fött upp yngel i och är ofta smutsigt, gör du egen salva köp det dyrare vaxet!)

Bivaxsalva med tea tree och kamomill brukar kunder använda som handkräm, på vätskande sår, mollusker, torr hud … lite allt möjligt alltså. Ta lite salva på en del av kroppen och kontrollera att du inte är känslig mot tea tree innan du smöjer en större del av kroppen.

Bivaxsalva med ringblomma brukar våra kunder använda till eksem och svårläkta sår. En alltiallo salva som är bra att ha hemma.

Ansiktskräm med morot och ylang är en snäll kräm för natten. (Jag smörjer mig i och för sig morgon och kväll men jag är väldigt torr.) Moroten ger dig lyster och ylang är talgreglerande. Ta lite av krämen, den är väldigt dryg! 

Fina Fotens Salva är en riktig fet fotkräm. Smörj fötterna och ta sedan på dig strumpor! Krämen innehåller ullfett och tea tree och bergamott som traditionellt används mot förhårdnader och fotsvamp. Denna kräm har gått pilgrimsleden till Santiago de Compostela!  

Kroppssmör, Body Butter. En lotion att smörja kroppen med efter bastu eller dusch. En fet lotion för dig som är torr. Smörja kroppen och låt den smälta och sjunka in lite innan kläderna tas på. Lotionen innehåller apelsin som traditionellt anses vara bra för cirkulationen.

Salvor för djur
Till de fyrbenta finns Bivaxsalva med ringblomma och Bivaxsalva med tjära. Salvan med ringblomma används till tassar men också på exem och klåda. Salvan med tjära ifrån sojdet (tjärbränning) i Gothem är lösningen på alla problem MEN den luktar korv! Salvan med tjära är enbart registrerad hos Kemikalieinspektionen.

.

Bivaxsalva med tea tree och kamomill 60 ml 195 kr
Bivaxsalva med ringblomma och lavendel 60 ml 195 kr
Ansiktskräm med morot och ylang 60 ml 195 kr
Fina Fotens Salva 60 ml 195 kr
Kroppssmör 120 ml 175 kr

Bivaxsalva med tjära 60 ml 175 kr

Beställ via fliken Webbbutik!